De-Lapjeskat

Voor vlechtwerk, handgemaakte sierkussens en meer

Projecten

Vlechtwerk met wilgentenen

Naast het vlechtwerk met rotan en bies, vlecht ik ook met wilgentenen. Ik maak verschillende soorten manden, vogelvoederhouders, eendenbroedkorven en ander creatief vlechtwerk. Deze verkoop ik op de markten of op aanvraag en een deel van mijn vlechtwerk is te koop bij het museum Terra Maris. Ook kunt u daar een workshop volgen (zie agenda, aanmelden hiervoor via Terra Maris). Verder kan ik op aanvraag een workshop geven bij mij thuis of op locatie om bijv. een mezenbolhouder of een zonnebloem te vlechten. Voor meer informatie of aanmelden kunt u het contactformulier invullen. 
De wilgentenen die voor het vlechtwerk gebruikt worden, komen uit België, Nederland en Groot-Brittannië. Om ze te verwerken, week ik de wilgen in regenwater, indien mogelijk. Er wordt verder niets aan toegevoegd en de verschillende kleuren zijn geheel natuurlijk en zijn afhankelijk van de soort wilg en/of de bewerking van de wilgenteen (ongeschild/geschild/buff). Aan het einde van de levensduur is het product dus volledig biologisch afbreekbaar.

Sierkussens  

Bij de Lapjeskat kunt u terecht voor originele handgemaakte kussens, die ik zelf ontwerp en zoveel mogelijk op een duurzame manier probeer te maken. Doordat de kussens handgemaakt zijn, zijn ze allemaal uniek en in sommige gevallen is er echt maar 1 exemplaar van, omdat er niet meer van hetzelfde materiaal voorhanden is.  De kussens zijn o.a. te koop op lokale markten (zie agenda).

  

 

 

 Kussens op maat

Naast deze sierkussens, kan ik ook sierkussens op maat maken in de door u gewenste stof, stijl en grootte  of met stof die u bijvoorbeeld zelf nog heeft.  Daarnaast kunnen matraskussens, voor bijvoorbeeld een rookstoel, opnieuw bekleed worden.

 

 


 

 


 Vlechtwerk stoeltjes

Oude stoeltjes knap ik op door ze opnieuw te stofferen of van nieuw rotan vlechtwerk/een nieuwe biezen mat te voorzien. Hieronder ziet u een aantal foto's om een idee te geven. Neemt u gerust contact op via het contactformulier op de pagina HOME als u een vraag heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Dit stoeltje was een uitdaging, want alles moest vernieuwd worden, de webbing op de rugleuning, en alle lagen van de zitting: van singelbanden, verenpakket, vulling, kaaslinnen tot en met de laatste laag meubelstof.  

  voor

 na