De-Lapjeskat

Voor vlechtwerk, handgemaakte sierkussens en meer

 Ik maak verschillende soorten manden, vogelvoederhouders en eendenbroedkorven die ik verkoop bij het museum Terra Maris  of op aanvraag. Ook kunt u bij Terra Maris deze zomer meedoen aan de activiteit Kruip onder de bast van de wilg. Wilt u een workshop volgen bij mij thuis of op locatie, kunt u graag met mij contact opnemen voor meer informatie via het contactformulier. 
De wilgentenen die voor het vlechtwerk gebruikt worden, komen uit België, Nederland en Groot-Brittannië. Om ze te verwerken, week ik de wilgen in regenwater, indien mogelijk. Er wordt verder niets aan toegevoegd en de verschillende kleuren zijn geheel natuurlijk en zijn afhankelijk van de soort wilg en/of de bewerking van de wilgenteen (ongeschild/geschild/buff). Aan het einde van de levensduur is het product dus volledig biologisch afbreekbaar.

Sierkussens  

Bij de Lapjeskat kunt u terecht voor originele handgemaakte kussens, die ik zelf ontwerp en zoveel mogelijk op een duurzame manier probeer te maken. Doordat de kussens handgemaakt zijn, zijn ze allemaal uniek en in sommige gevallen is er echt maar 1 exemplaar van, omdat er niet meer van hetzelfde materiaal voorhanden is.  De kussens zijn o.a. te koop op lokale markten (zie agenda).

  

 

 

 Kussens op maat

Naast deze sierkussens, kan ik ook sierkussens op maat maken in de door u gewenste stof, stijl en grootte  of met stof die u bijvoorbeeld zelf nog heeft.  Daarnaast kunnen matraskussens, voor bijvoorbeeld een rookstoel, opnieuw bekleed worden.

 

 


 

 


 Vlechtwerk stoeltjes

Oude stoeltjes knap ik op door ze opnieuw te stofferen of van nieuw rotan vlechtwerk/een nieuwe biezen mat te voorzien. Hieronder ziet u een aantal foto's om een idee te geven. Neemt u gerust contact op via het contactformulier op de pagina HOME als u een vraag heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Dit stoeltje was een uitdaging, want alles moest vernieuwd worden, de webbing op de rugleuning, en alle lagen van de zitting: van singelbanden, verenpakket, vulling, kaaslinnen tot en met de laatste laag meubelstof.  

  voor

 na